Vergoeding bij diabetes, reuma en herseninfarct

Bij iedere vergoeding geld, lees goed u polis door  de vergoeding verschild sterk per verzekeringsmaatschappij,  

Vergoeding bij klanten met reuma

Voor verzekerden met reumatoïde artritis is een aanvullende zorgverzekering nodig voor vergoeding
Neemt u voor alle zekerheid contact op met u zorgverzekering over de mogelijkheid en of de hoogte van de vergoeding, zodat u niet voor een vervelende verassing komt te staan ( en verzoek  indien mogelijk  om een schriftelijke ( mail ) bevestiging .)
U krijgt hiervoor van mij een nota,( U dient dit eerst aan mij  te hebben voldaan )welke u naar u verzekerings-maatschappij kunt sturen.

Vergoeding bij klanten  die een herseninfarct hebben meegemaakt.

Een aantal verzekerings-maatschappijen vergoeden ook hier de pedicure behandeling, neemt u hier voor contact op met u zorgverzekering, ( en verzoek  indien mogelijk  om een schriftelijke ( mail ) bevestiging .)
U krijgt hiervoor van mij een nota,( U dient dit eerst aan mij  te hebben voldaan )welke u naar u verzekerings-maatschappij kunt sturen.

Vergoeding bij klanten met diabetes

  1. Zorgprofielen

    Met ingang van 2015 is de de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico bij wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de podotherapeut De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Basisverzekering  (zorg profiel 2.3. en 4 )
De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig en schrijft een persoonlijk behandelplan. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg u nodig heeft. U kunt bij de podotherapeut aangeven dat ik u pedicure ben  De podotherapeut regelt dan de afstemming van de voetzorg met mij .
Bij zorg profiel 2.3.en 4 Wordt er alleen nog vergoed via de podotherapeut, het verzorgende deel betaalt u aan de pedicure en wordt niet vergoed (zie tekst hieronder)

Betaling rechtstreeks aan pedicure voor verzorgende deel diabetische voetzorg bij profiel 2.3.en 4
De pedicure behandeling voor klanten met diabetes wordt uit de basisverzekering vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen medisch noodzakelijk zorg vergoed  , daarom dient u nog direct aan mij te betalen voor de verzorgende delen van de behandeling. Deze verzorgende delen kunnen bestaan uit het knippen van nagels die geen risico vormen op wonden en zweren (ulcera), het gladfrezen en polijsten van nagels, het verwijderen van eelt wat geen overmatige druk veroorzaakt, specialistische technieken, incremen en massage.
Dit bedrag is niet te declareren bij de verzekering

Aanvullende verzekering (zorgprofiel 1 of lager)
Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel 1), dan is soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij vooral op uw polisvoorwaarden en  de hoogte van u aanvullende verzekering.
steeds minder verzekerings-maatschappijen vergoeden dit.
U krijgt hiervoor van mij een nota,( U dient dit eerst aan mij  te hebben voldaan )welke u naar u verzekerings-maatschappij kunt sturen.

 

 

Reacties zijn gesloten.